Hitta rätt Råsaftcentrifug – Råsaftcentrifug Test

Målet med denna sida är att ge er tips på bra smoothie & juice recept men att även ge tips på råsaftcentrifuger och vad som är en bra råsaftcentrifug.

Att hitta en råsaftcentrifug som passar ditt juice behov är inte det enklaste. Här sammanfattar vi kortfattat de vi söker hos en råsaftcentrifug:

  • Lätt använd
  • Lätt rengjord
  • Stark motor på minst 700 watt
  • Rejält tilltagen matöppning (så du slipper skära allt i småbitar)
  • Stor juicebehålllare (så du kan göra mycket juice)
  • Effektiv (Läs tester nedan för att förstå hur effektiv den egentligen är på att processera olika frukter och grönsaker)

Vi har kollat igenom massivs med Råsaftcentrifug test och själva testat Råsaftcentrifuger och här nedan tagit fram tips på några olika alternativ: 

*Philips har nu uppdaterat deras råsaftcentrifuger och vi har länkat så att det blir du kommer till de senaste produkterna

Rekommenderad för vardags juicaren som gör lite juice: 

råsaftcentrifug test

Då rekommenderar vi Philips HR1869 som blev bäst i test i ICA Kuriren 2012.

I Icakuriren kom de fram att Philips HR1869 blev bäst i test. Den ger mer juice än andra maskiner och lämnade inte efter sig så mycket fruktrester, det visar att den klarar av att få ur all saft ur grönsakerna och frukterna. Den är lätt att montera och diska. Nackdelen är att den är något högljudd.

Vårt test:

Vi fick låna den av ett par vänner och när vi testade den så höll vi med Ica Kuriren om att den är väldigt effektiv, vi fick ut mycket juice från den. Den är nätt och tar inte mycket plats på köksbänken, i vårt lilla kök kunde vi lätt ha den framme. Vi tyckte inte att den lät vidare mycket, inte om man jämför med den sista testade råsaftcentrifugen från Kjell & Co.  den lät betydligt mer!

Som vi skrev i rubriken till testet så rekommenderar vi Philips HR1869 till någon som kommer att göra juice dagligen då den är effektiv, enkel att göra ren och snygg att ha framme i köket i jämförelse med de flesta andra råsaftcentrifuger som vi har använt. Om du beställer den hos Kitchenone.se genom att klicka på bilden nedan eller på länken här så bidrar du till råsaftcentrifugen.nu genom att vi får en andel av ditt köp som tack för att vi tipsade om råsaftcentrifugen.nu utan att det kostar något extra för dig, tack på förhand! 🙂

Philips HR1869 från www.kitchenone.se 

Rekommenderad för Proffsjuicaren som vill kallpressa sin juice: 

test av råsaftcentrifuger

Philips – Hr 1896/70 Slow Juicer

Denna råsaftcentrifug pressar ut upp till 90% av saften ur dina frukter och grönsaker. Det går att pressa både frukt och grönsaker. Här har philips tänkt till lite mer och denna går att ha på köksbänken. Man juicar även rakt ner i ett glas istället för i en separat kanna. Detta är bra för då slipper man den extra disken av kannan. Det är lätt att ta ut filtret och svinn uppsamlaren och diska. Här används en svagare motor än på HR 1869. Detta gör att juicen håller en lägre temperatur och mer pressas än centrifugeras. Då behålls vissa ensymer som annars dör vid upphättning.

Den kostar visserligen lite mer än HR 1869 men det är smidigare, tystare och juicen blir lite nyttigare!

Om du beställer den hos Kitchenone.se genom att klicka på bilden nedan eller på länken här så bidrar du till oss på råsaftcentrifugen.nu  genom att vi får en andel av ditt köp som tack för att vi tipsade  dig om denna råsaftcentrifug utan att det kostar något extra för dig, tack på förhand! 🙂

Philips Avance Collection HR1896 från www.kitchenone.se

Rekommenderad för någon gång ibland Juicearen: 

Då rekommenderar vi råsaftcentrifugen från Kjell & Co. eget märke Rubicson. Den är en bra instegvariant som man kan köpa för några hundralappar. Det kanske inte är den mest effektiva av råsaftcentrifuger vi testat men den är klart prisvärd och förtjänar en chans om man bara gör juice någon gång ibland.  Den tar mycket plats och är högljudd – Med andra ord det är något man gömmer undan och tar fram de gångerna då man ska göra juice. Den innehåller allt det man förväntar sig av en råsaftcentrifug men det blir mer skal och rester kvar än med råsaftcentrifugerna från Philips. Men för 300-500 kr ger den valuta för pengarna.

råsaftcentrifug test 

Hoppas att du från detta råsaftcentrifug test hittat en råsaftcentrifug som passar just ditt juice behov! 🙂