Golden milk – så enkelt gör du din egen

golden milk

Golden milk får sin färg från den ganska blygsamt använda kryddan gurkmeja. Gurkmeja utgör basen av curry och ser i färsk form ungefär ut som en ingefära fast med orange insida. Gurkmeja gör underverk för ditt immunförsvar och sägs även hjälpa dig med magsmältningen och ämnesomsättningen.

Att svänga ihop en kryddig och len golden milk gör du i ett kick. Du börjar med att blanda en golden paste som du kan förvara i kylskåpet och som räcker till många många golden milks. Testa att göra din idag!

Golden paste

1 dl torkad eller färsk gurkmeja (i så fall finriven)

3 msk torkad eller färsk ingefära (finriven)

1 tsk svartpeppar (detta gör att du kan ta upp alla nyttigheter från gurkmejan)

3 dl vatten

Koka upp gurkmeja och vattnet i en kastrull och låt sjuda på svag värme i 5 minuter. Låt svalna och förvara i en lufttät burk i kylskåpet. Håller sig i några veckor.

 

Golden milk – 1 glas

1 tsk golden paste efter smak. Obs! Med färsk gurkmeja behöver du bara 1/2 tsk.

2 dl växtmjölk (vi använde oss av havremjölk)

Toppa med kanel, kardemumma, vanilj och tillsätt lite sötning (ex. honung) om du tycker den är för stark eller sträv.

Gör så här

Värm mjölken i en kastrull och vispa ner golden pasten (i detta moment har du i sötningen, vi har testat med både honung, agave och kokossocker). Häll upp och toppa med valfri krydda och anvjut denna kryddiga läkande dryck.

golden-milk-5.png

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *