Chai Smoothie – Krydda upp ditt humör under vinterhalvåret

När det är grått och kallt ute är det många som blir hängiga och nere! Då hjälper denna kryddiga chai smoothie dig att komma på bättre humör. Chai är en kryddblandning från Indien som vanligtvis hittas i te bryggd med mjölk. Den ursprungligen chai blandning innehåller även stjärnanis, fänkålsfrön och muskotnöt. Men för vår smoothie vi ville ha något som är fräschare och passar våra svenska smaklökar. Säsongens mandariner hjälper verkligen till att lyfta denna smoothie till en ny nivå. Prova detta vintriga recept idag när magen börjar kurra!

chai smoothie

Chai Smoothie

3 dl Mandel mjölk/Yoghurt
1/2 Mandarin
1/2 tsk Kardemumma (malda frön)
1/2 tsk Kanel
1 kryddmått Vanilj pulver
1/2 tsk Mald ingefära
1 kryddmått mald Nejlika
Granatäpple frön

I en mixer blanda mandelmjölk eller yoghurt med mandarinen och kryddorna (mortla de innan om det behövs).

Toppa med fräscha granatäpple kärnor.

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *