Gör en renande och energigivande detox
Känner du dig trött, sötsugen och har ett pendlande humör? Skulle du vilja ha kontroll över hungerskänslorna, sötsuget och känna dig sprudlande full av energi? Då skulle en renande och utrensande detox vara nåt för dig!

Detox betyder att avgifta. Syftet med en detox är att ge kroppen lite andrum för att rensa ut sig från transfetter, tillsatser, färgämnen, bekämpningsmedel och konserveringsmedel. Kroppen renar sig hela tiden men när du stannar upp och låter bli att fylla på med ytterligare massa att ta hand om kommer kroppen på tid att rena sig ordentligt.

En detox kan genomföra på flera olika sätt men det viktigaste är att du inte äter eller dricker livsmedel som är svåra för kroppen att hantera. Utan satsar på vegetabiliska livsmedel som frukt, grönt, nötter och rotsaker. Det allra snällaste för kroppen är flytande föda och ska vi riktigt hårddra det är det vatten som gäller. Men då kallas det istället för vattenfasta och kan utföras max fyra dagar i streck. Men en detox räcker gott och väl för att få en rejäl rening och samtidigt få energi och goda smaker under resans gång.

Så här gör du en detox:
-Dra ner på kaloriintaget under en till fyra dagar – ät cirka 500 – 1000 kcal

-Ät mycket gröna grönsaker, kål av olika slag, bönor, linser och massor av frukt, bär och grönsaker

-Undvik alla animaliska livsmedel samt snabba kolhydrater, processad mat och alkohol

-Inta mycket juice och hoppa över måltider

-Testa att inte tillaga maten så mycket, helt inte över 40 grader

-Drick mycket vatten och citronvatten

-Drick mycket grönt te och örtte

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *