Pick me up Morning Smoothie – Krämig och grönsprakande smoothie

Denna fina gröna smoothie fungerar lika bra att äta som yoghurt i en skål med lite god topping som att dricka som den är direkt i ett glas. Den är inte lika grön som den ser ut utan innehåller mycket goda söta frukter och syra från citron.

Smoothien är inspirerad av hälsoentreprenören och författaren Josefine Jäger som skrivit boken Hello Green med massor av smaskiga och hälsosamma recept. Hennes förlaga av den här smoothien heter Hello Green Smoothie och är en riktigt energibomb, eller som hon själv uttrycker det:  ”den gör kroppen gott och sinnet skärpt”.

smoothie

Pick Me Up Morning Smoothie

1 dl vatten
30 g babyspenat
1 banan
1 avokado
1 grapefrukt (eller grapejuice)
½ päron
Juice av ½ citron

Topping:
Rostade solroskärnor
Kokosflingor
Chiafrön

Skölj alla ingredienser noga och väl. Skala bananen, avocadon, grapefrukten (och ta bort kärnor) och päronet. Nu är det dags att mixa. Börja med att ha i vattnet i mixern och tillsätt babyspenaten. Stanna sedan mixern vartefter och tillsätt  övriga ingredienser. Avsluta med citronsaften. Låt smaka!

Du kan nu välja om du vill äta smoothien som yoghurt i en skål eller dricka den i ett glas. Väljer du det tidigare alternativet är det jättegott med lite müsli, granola eller topping på. Välj färdiga frön och nötter eller gör en egen blandning så här:
Ta 2 dl havregryn och blanda med 1 dl hackad mandel, ½ dl solrosfrön, 1 dl kokosflingor, 2 msk chiafrön, 1 dl hackade dadlar. Rör ihop i en stor skål och häll på 1 dl valfri juice (utan tillsatser). Fördela blandningen på en plåt och ställ in i ugnen på 150 grader i cirka en timme. Strö över din smoothie. P.S. Granolablandingen räcker såklart till många härliga frukostar!

Smoothie

2 Comments
  1. januari 26, 2015
    • januari 29, 2015

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *