Raw Food Yoghurt på cashewnötter, dadlar och spirulina

Den här ”yoghurten” är varken gjord på mjölk, innehåller laktos, är processerad eller är vit. Men konsistensen är den samma, och sättet man äter den på. Det här är nämligen en grön raw food yoghurt som består av blötladga cashewnötter, dadlar för sötman och spirulina för färgen. Även lite rått vaniljpulver kan tillsättas. Det innebär att måltiden är 100 % rå och naturlig och ingenting är tillagat.

Raw food

Raw Food Yoghurt

1 dl Cashewnötter
7 Dadlar
1 krm Vaniljpulver
1 tsk Spirulina (om man vill)
Vatten

Lägg cashewnötterna i blöt några timmar, gärna över natten om du ska göra yoghurten på morgonen, de ska bli mjuka. Sedan häller du av vattnet och sköljer nötterna och häller över dem i en skål.
Kärna nu ur dadlarna och lägg ihop med med nötterna.
Dags för att mixa. Använd helst en stavmixer, det blir en ganska tjock konsistens som kan vara svår att få ur en vanlig mixerkanna. Tillsätt lite vatten om den blir alldeles för tjock. Tillsätt också spirulinan och vaniljen för extra smak, färg och energi.
Ät gärna med lite hallon till, färska eller frysta!

Ett tips för lite matigare smoothies till frukost är att lägga i några blötlagda cashewnötter i mixern. Tillsätt exempelvis 5-10 cashewnötter till den här smoothien.

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *