Odla vetegräs hemma – ungdomens källa som skyddar mot cancer

Vetegräs sägs vara ungdomens källa. Det har nämligen visat sig att vetegräs med det höga halt klorofyll kan förnya celler och minska cancerrisken. Dessutom innehåller gräset massor av vitaminer, mineral och aminosyror som hjälper till att bygga upp kroppen.

Vetegräs går att köpa som tillskott i vilken hälsokostbutik som helst men allra roligaste är det att odla helt själv. Dessutom nyttigare, när det är färskt.

Såhär odlar du vetegräs

1. Lägg vetekorn i blöt i 1-2 dygn
Köp hem en påse hela vetekorn som finns i de flesta välsorterade mataffärerna. Ta cirka 3 dl vetegräs och 6 dl vatten och lägg i en skål, gärna av glas. Skölj när ett dygn har gått och lägg i blöt på nytt.

2. Lägg vetekornen i jord
Nu är det dags att plantera vetekornen.  Ta en låg bricka eller en stor låg kruka och täck med 2-3 cm jord. Sprid ut kornen rätt och vattna genom att spreja rikligt med en sprejplaska. Täck sedan kornen med en handduk eller en tidning så det blir helt mörkt i två dagar men vattna varje dag.

3. Släpp in ljuset
Ta bort tidningen eller handduken och låt de nygrodda fröna få massor av ljus så kommer de bli fylla av klorofyll. Lät växa i flera dagar under daglig vattning.

4. Dags för skörd
Nu när vetegräset växt ca 10-15 cm är det dags att skörda. Klipp av vid roten utan att få med jord och låt det fortsätta växa.

5. Pressa juicen och få i dig energin
Äntligen ska du få pressa och dricka ditt vetegräs! Ta det avklippta gräset och pressa i en råsaftcentrifug eller mixa som det är i en mixer med lite tillsatt vatten.

Är du ovan med vetegräs smaken? Ha i juicen i en annan smoothie eller juice. Exempelvis den här:

vetegräs

 

2 Comments
  1. juni 29, 2015
    • juni 29, 2015

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *