Granola, gör din egen! Snabbt, nyttigt och jättegott!

Att göra sin egen granola är underbart enkelt. Och det bästa är att du kan ha i precis vad du själv gillar. Nötter, frön, havregryn, andra gryn, äppeljuice, apelsinjuice, söt av honung, naturell, söt av dadlar eller varför inte lite torkad frukt och bär. Du kan variera din granola i oändlighet! Men först kan det vara bra att få ett recept så man vet var man ska börja så kan du byta ut ingredienserna hur du vill sedan.

granola

Gör din egen granola

4 dl Havregryn
1 dl Mandel
1 dl Kokosflingor
1 dl Solroskärnor
½ dl Krossade linfrön
1 dl Torskade russin eller tranbär
1 tsk Kanel
1 tsk Vaniljpulver
1 dl Äppeljuice (sockerfri)
½ dl Kokosolja eller valfri olja

Börja med att sätta ugnen på 150 grader och ta fram en stor skål att blanda hela granolan i. Lägg också ett bakplåtspapper på en plåt.  Hacka sedan mandeln till lagom stora bitar, ganska stora tycker jag är gott. Nu mäter du upp alla ingredienser och blandar samman i skålen, visst doftar det underbart!?
Fördela granolan på plåten och kör in i ugnen. Låt stå och gosa till sig i värmen i cirka en timme, gärna lite länge om du vill ha det lite extra rostat. Ta sedan ut plåten och låt svalna helt innan du häller över i en fin burk som förvaring tills du ska avnjuta den.

granola

Så här kan du äta din granola, kolla in smoothiereceptet!
granola

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *