Grodda mungbönor till din superjuice

Groddar är en superingrediens att blanda i sin råsaft.  Härligt rika på nyttigheter gör de juicerna extra innehållsrika. Bland annat är groddar rika på enzymer som hjälper kroppen att bryta ner mat. Matsmältningsprocessen är krävande och kroppen behöver tillverka egna enzymer för att ta hand om maten. Men äter du groddar tillför du kroppen enzymer och matsmältningen blir effektivare och inte lika krävande.

Men för att tillsätta groddar i din juice måste du först grodda mungbönor. Det är enkelt, kul och går snabbt! Så här gör du.

Grodda mungbönor

1. Lägg groddarna i blöt.
Ta en del groddar och 2 delar vatten och lägg i en stor glasburk i 8-10 h

2. Skölj groddarna noga.
Ställ sedan burken lutad med en run handduk över sig.

grodda mungbönor

3. Låt stå 2-4 dagar och skölj två gånger per dygn.

4. Klara att juica på!
Nu har du färdig grodda mungbönor att använda! Förvara i kyl i upp till en vecka.

grodda mungbönor

Här hittar du recept på juicer att ha i groddar i. Tillsätt cirka 1 dl lösa groddar till det här receptet.

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *