Hampa en superfood – rik på protein och omega 3

Hampa är en riktigt superfood! Rikt på protein och essentiella fettsyror och det går att använda i det oändliga. Det som används på hampaplantan är fröna, det är också ur dem man kan utvinna hampaoljan som kan tillsättas i mat och exempelvis smoothies. Det finns även färdiga produkter att köpa som innehåller hampaolja, choklad är en variant.

Hampatillskott, alltså hampafrön, kan användas i müsli eller granola, strös över gröt eller blandas i smoothie. Hampa kan också användas som vanligt proteinpulver istället för exempelvis vassle om du är laktosintolerant. Dessutom är de flesta varianter av hampa du hittar i butik och på nätet raw så du kan kombinera dem med raw food.

Ett annat hett tips för att förhöja proteinmängden i vardagsmaten är att tillsätt hampa i grytor, köttbullar eller annan matlagning. Fröna har en nötig smak som påminner om jordnötter.

Det här är hampa:

Proteinrikt
Rikt på omega 3 och 6
Bra för träningsresultat
Hälsosamt
Kan ätas som frön eller olja
Tillsätt i gröt, smoothie, yoghurt eller i mat som grytor och biffar

Här hittar du ekologisk och kravmärkt hampa protein från Renée Voltaire ett naturligt proteintillskott!

hampa

Länken ovan är en affiliate länk och går till ställen där vi handlar Superfoods. Om du beställer vi ovanstående länk så får vi på råsaftcentrifugen en del av ditt köp som tack för att vi tipsar. Men gör det endast om du verkligen behöver något av det vi tipsar om. Det kostar inget extra för dig, om du vill köpa så tackar vi att du vill stödja oss och vår hälsosamma sida!

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *