Lär dig mer om Superfooden Spirulina

SPIRULINA

Spirulina är en blå-grön alg som lever i både sötvatten och i havet. Den är rik på protein, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Den räknas som en av naturens med koncentrerade källor av näringsämnen och den är vad man brukar kalla ett komplett protein.

Spirulina har till och med använts av Nasa vid rymdexpeditioner för att den skulle ge astronauterna alla viktiga näringsämnen och proteiner. Legenden säger att Christofer Columbus upptäckte algen när han steg i land i Centralamerika på 1400-talet.  I dag odlas den främst i Mexico och i delar av Asien.

Användning – Ett varningens tecken

Eftersom att Spirulina räknas som ett kosttillskott så är inte livsmedelstillsynen lika hög på den som det är för ett vanligt livsmedel. Eftersom Spirulina är en Alg som odlas i vatten så är den extra utsatt för att ta upp olika föroreningar såsom metaller. En tillverkare av Spirulina som vi testat och litar på att de säljer bra odlad spirulina kommer från:

Göteborgsföretaget Superfruit.

Du hittar Superfruits spirulina som även är ekologiskt tillverkad hos Svensk hälsokost. Om du klickar hem de via länken innan så får vi på råsaftcentrifugen.nu en del av försäljningen och du bidrar till denna sidas fortsatta utveckling, Tack på förhand och hoppas att du också blivit Spiriulinifierad! 🙂

Spirulina
Superfruit

Superfruit

Spirulinan kommer i olika former men den vanligaste är i pulverform. Därför passar den perfekt att bland ner i en fräsch juice eller smoothie. Följ alltid rekommendationen på att börja vänja kroppen med en tsk till max en msk spirulina om dagen.  Klicka på bilderna nedan för att komma till våra juice recept med denna nyttighet:

Pear Green energizer – färskpressad juice med kläm

Spirulina

Spirulina Spinach Power – råsaftrecept hälsokick

spirulina

 

Källor: Spirulina | University of Maryland Medical Center http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/spirulina#ixzz2yBLo0NnF

 

No Responses

Lämna ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *